PHUKET SWIM AND SAFETY 2019

Phuket Swim and Safety 2019

I slutet av oktober genomförde vi ett sim- och vattensäkerhetsprojekt på Phuket till förmån för barnen på Barnhem Muang Mai och elever från Wat Muang Mai School. Det var ca 70 barn som deltog i simundervisningen samt fick lära sig hjärt- och lungräddning (HLR). Samtliga fick även lära sig hur det går till att kasta en livboj till någon i nöd.

Projektet blev väldigt lyckat och alla inblandade kände att projektet hade levererat över förväntan. För första gången hade vi även utomstående aktiva samarbetspartners med oss, förutom våra simlärare från Chang Mai Khruu Payu, Khruu Boy och Khruu Joe. Det var våra fantastiska volontärer Alexandra Gahnström, Lovisa Håkansson och Signe Eriksson Ianke som bistod med undervisning i HLR och vilka även skänkte 3 fina livbojar och dockor att öva på till stiftelsen.

Livbojarna finns nu på plats längs med stranden i Huay Yang samt vid simskolan i Huay Yang. Dockorna kommer att användas då vi vidareutbildar personalen på simskolan men även de som är intresserade av att lära sig HLR kommer att, kostnadsfritt, kunna delta.

Vi vill även tacka våra övriga samarbetsparter som bistod våra volontärer med kontakter, resa och logi under projektet.

Stort tack till Tourism Authority of Thailand, Thai Airways Sweden och Dewa Phuket.

 

Vi planerar för att följa upp projektet igen om ett år för att underhålla och vidareutveckla simkunskapen hos deltagarna.

Lanseringsår

2019

Drivs av

Familjen Bergqvists insamlingsstiftelse

Region

Thailand

Samarbete

Lovisa Håkansson
Alexandra Gahnström
Signe Eriksson Ianke
Trygg-Hansa-personalens biståndsförening
Krupayu Swim
Thai Airways
Dewa Phuket
Tourism Authority of Thailand